Води се война срещу съдебната власт, каза обвинител №1Трябва да се

...
Води се война срещу съдебната власт, каза обвинител №1Трябва да се
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев: Оставката ми я искат наследници на номенклатурата

Води се война против правосъдната власт, каза обвинител №1
Трябва да се възвърне справедливостта

“За мен е загадка по какъв начин почтените жертви на тоталитарния режим изричат поддръжка за дейностите на основния прокурор, а наследниците на комунистическата номенклатура, внуците и синовете им желаят оставката на основния прокурор ”. Това съобщи през днешния ден основният прокурор Иван Гешев. Пред БТВ той призна, че е допускал неточности през годините. Като най-съществена обвинител №1 уточни, че продължава да мисли, че може да промени всичко, което се случва в страната към по-добро и в посока правдивост.

Иван Гешев разгласи още, че няма да разреши като основен прокурор политиците да влияят на самостоятелната правосъдна система и в частност прокуратурата. “Историята е посочила, че най-големите репресии са тогава, когато политиците се пробват да се намесват и управляват правосъдната система ”, сподели Гешев. Той добави, че не се вижда като народен представител на фона на това, което виждал в Народното събрание. “Няма хора като Никола Петков, като други народни представители преди 9 септември 1944 година Това е тъжно, тъй като е някакво отражение на проблемите, които имаме ”, добави обвинител №1. Според него сега се води война против правосъдната власт. “Ние започнахме война с престъпността, с цел да осъществяваме упованията на българските жители за правдивост. За първи път бяха повдигнати обвинявания на членове на властта ”, разгласи Гешев. Той бе безапелационен, че няма недосегаеми хора и такива против които да не се осъществя наказателна отговорност, в случай че са налице законовите учредения.

За акцията в президентството през лятото на 2020 година, когато бяха арестувани двама съветници на президента, Гешев разгласи, че “в българските жители остана чувството за небалансираност. Но изрично е спазен българският закон и българската Конституция. ” Акцията не била неточност, тъй като била с позволение на два български съда.

Според основния прокурор въпросът по делото “КТБ ” бил къде е липсващ обществен запас за 7 милиарда лв.. Той обясни, че по делото били тествани всички заеми и всички компании, свързани с Делян Пеевски. “Ако това е Д. П., всички заеми са възобновени. По отношение на КТБ сме направили всички дейности по закон ”, сподели Гешев. Той добави, че: “Моята работа, дружно с тези, които поддържат напъните на прокуратурата, е да възстановим справедливостта. Ще направя всичко допустимо да отсея истината от неистината, да защитя истината и прокуратурата да проверява неистината. Стремежът ми към правдивост и това да си правя работата и да диря истината е обикновено да провокира ненавист. ” Според основния прокурор законът “Магнитски ” е политически и административен инструмент в Съединени американски щати и не е углавен закон. Според европейското законодателство той нямал правна стойност. Гешев разгласи, че няма да си подаде оставката, защото тя му се желае поради наранени съществени финансови ползи, битката с престъпността и желанието му да има правдивост.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР